Frigoríficos Morrazo 27 – Recoletas At. Valladolid 26

David Moldes

As finais non se xogan, gáñanse. E máis se o escenario é O Gatañal. O equipo de Nacho Moyano non quería fallar aos máis de 2.000 afeccionados que responderon o chamamento do club. Nin as importantes baixas de Santi López, Alberto Martín, Simes e Vilanova; nin os problemas de Juan Quintás, Juan Del Arco e Mario Dorado. Os tres xogaron moi mermados, pero foron decisivos para sumar un triunfo de ouro. Non había escusas. Estaba prohibido fallar á afección.O Gatañal acabou sendo unha festa. O descenso afástase a cinco puntos; a permanencia a tres. Agora chega un parón necesario para recargar pilas. Á volta esperan, ademais do trámite ante o Barça, dous partidos marcados en vermello: o duelo de Copa contra o Málaga, cun billete en xogo para a fase final de Santander, e outra final pola permanencia co Guadalaxara.

O inicio foi moi prometedor. O Valladolid estrelouse contra un muro chamado Javi Díaz, e niso apoiouse o seu rival para distanciarse no marcador (3-0, 6-3). Pero co paso dos minutos, o bloque valisoletano empezou a crecer desde a defensa.

O Frigoríficos xa non atacaba tan fácil e, excedido o minuto 20, o Valladolid dispuxo dun ataque para igualar pero o lanzamento desde campo propio de Dimitar Dimitrioski marchouse fóra. O partido xa tiña cor valisoletana, con Freitas facendo dano e César Pérez mantendo o nivel de Javi Díaz na portería.

Os visitantes culminaron a súa remontada no arranque do segundo tempo. Puxéronse por diante no marcador no minuto 34 (15-16), aínda que a alegría duroulle pouco. O Frigoríficos reaccionou cun parcial 3-0 e recuperou o mando do duelo, coincidindo co debut do húngaro Rajmond Toth.

David Pisonero, técnico visitante, parou o partido (20-17, min.43) pero os galegos alongaron a súa renda ata que en catro minutos parvos tiraron pola borda o seu bo traballo. O seu adestrador, Nacho Moyano, pediu tempo morto (23-21, min.49), pero o Atlético Valladolid collera velocidade (23-23).

Soubo sufrir o Frigoríficos, apoiado no alento da súa afección, e logrou entrar no último minuto e medio con balón ao seu favor e mandando no electrónico. Moyano parou de novo o choque. O seu equipo atacou ben, pero os colexiados non sinalaron o que parecía un claro penalti sobre Brais Méndez. Pisonero detivo o xogo. O seu equipo, baixo un atronador ruído, buscou un ataque longo, pero non conseguiu igualar. O triunfo, de ouro, quedou en Cangas.

Ficha técnica:

27 Frigoríficos do Morrazo: Javi Díaz, Dourado (5,4p), Brais González (5), Quintas (2), Fodorean, Do Arco (2) e Monteiro (4) -equipo titular- Gerard Forns (ps), Gayo (3), Asier Iríbar, Rubén Soliño (1), Manu Pérez , Aizen (2), Toth (2) e Chaparro (1).

26 Atlético Valladolid: César Pérez, Oriol Blanco (4), Toledo (2), Borja Méndez (2), Álvaro Martínez (5), Freitas (3) e Miguel Camiño (2) -equipo titular- Darko Dimitrievski (5,4p), Miguel Martínez, Dimitar Dimitrioski (3), Ferreiro, Rosell e Pedro Martínez.

Marcador cada cinco minutos: 2-0, 4-2, 7-5, 11-8, 12-11, 14-13 (descanso); 16-16, 18-17, 21-18, 23-21, 26-26 e 27-26.

Árbitros: Colmenero Guillén e Rollán Martín. Excluíron a Dourado, Do Arco e Monteiro (2) parte do Frigoríficos, e a Darko Dimitrievski, Rosell e Pedro Martínez.

Incidencias: Encontro correspondente á vixésima xornada da liga Asobal disputado no pavillón de Ou Gatañal #ante uns 2.000 espectadores